12 september 2023 RolfWolters

Circu-Kunst: mijn avontuur in de openbare ruimte

Als ontwerper ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Onlangs kreeg ik de kans om deel te nemen aan een opwindend project in de gemeente Oude IJsselstreek. De gemeenteraad heeft extra budget vrijgemaakt voor de ontwikkeling van circulaire kunst, ook wel bekend als Circu-Kunst, in de openbare ruimte. Dit initiatief heeft geleid tot de creatie van boeiende kunstwerken op diverse locaties in de gemeente.

Het Circu-Kunst Project:

Het Circu-Kunst project omvat drie fascinerende projecten:

  1. Ambacht: Europese Ring van IJzersteden
  2. Trash-art: Afval uit de maakindustrie als basis voor recycling met inwoners
  3. (Toegepaste) Circulaire Kunst – Kunst in de openbare ruimte, waar de omgeving een rol speelt

In deze blogpost wil ik mijn ervaringen delen over project nummer 3, waar ik de kans kreeg om mijn creatieve visie tot leven te brengen. Het doel was om organische kunstobjecten te creëren van hergebruikte, sloop- en afvalmaterialen op verschillende toeristische kerngebieden in de gemeente Oude IJsselstreek.

Materialenjacht

Een van de meest unieke aspecten van dit project was het feit dat het begon met een ‘materialenjacht’. Voordat ik zelfs maar aan het ontwerp kon beginnen, moest ik hergebruikte materialen vinden. Lees verder om te ontdekken hoe ik de perfecte materialen vond en hoe oude kerkbanken een cruciale rol speelden in mijn creatieve proces.