Over
Rolf Wolters

Met een passie voor materiaal, vormgeving en ambacht ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Mijn reis als kunstenaar en ontwerper gaat door. Met een sterke focus op duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek blijf ik nieuwe horizonten verkennen. Of het nu gaat om meubels, grafisch ontwerp, of de volgende verrassende uitdaging, ik blijf mijn passie volgen en mijn creatieve visie uitdragen.

Meubelontwerper Rolf Wolters acteert op de grens van architectuur en beeldende kunst.

In de openbare bibliotheek in ’t Brewinck te Doetinchem staat een opvallende stoel te schitteren, ontworpen door Rolf Wolters. Dit meubelstuk, gemaakt van resthout met een modern roodwit bloemmotief kussen, markeert het begin van Wolters’ professionele carrière. Deze stoel is een geschenk van vier culturele instellingen aan de lokale overheid. Rolf Wolters, een veelbelovende meubelarchitect uit Silvolde, blikt trots terug op dit startpunt. Zijn reis heeft hem van gitaarspelen in de feel goodband BUSTED, winnaar van de Grote Prijs van Nederland in 2002, naar de wereld van meubelontwerp gebracht. (uit een gesprek met Rolf Wolters door Ab Bouw)

begin

Ontwerpen met Passie

Met een passie voor materiaal, vormgeving en ambacht ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Mijn inspiratie vind ik in de beweging van de mens, wat voor mij de basis vormt van een creatief proces waarin ruimte, functionaliteit, materiaal en vormgeving samenkomen.

Ik ben Rolf Wolters, (geboren in 1977) en afgestudeerd in interieurarchitectuur aan de Kunstacademie in Kampen/Zwolle. Mijn creativiteit komt tot uiting in het ontwerpen en maken van meubels, waaronder stoelen, tafels, bedden en lampen. Zowel in opdracht als uit eigen initiatief. De afgelopen jaren hebben mijn fantasievolle objecten hun weg gevonden naar tal van exposities door heel Nederland.

verder

Een Duurzame Visie

Duurzaamheid en tegenwoordig ook circulariteit staat centraal in mijn ontwerpen, waarbij ik vaak gebruik maak van hergebruikte materialen. Mijn credo luidt: waarom zou je oud hout zoals panlatten weggooien, wanneer je er prachtige creaties van kunt maken? Deze vertalen zich uiteindelijk naar unieke (meubel)objecten. Architectuur en meubelobjecten vormen samen de sleutel tot het creëren van de gewenste kwaliteit en sfeer in een ruimte of op een plek.

De Balans tussen Functionaliteit en Kunst

Mijn streven is om meubels te ontwerpen die zowel functioneel en comfortabel zijn als de aandacht van een ruimte trekken. Ik balanceer op de dunne lijn tussen architectuur en beeldende kunst, waardoor mijn meubels een extra dimensie krijgen. Dit zorgt voor een unieke meerwaarde in zowel vorm als materiaalgebruik.

Een Creatief Proces

Als Achterhoeker, geboren in Groenlo en opgegroeid in Harreveld, ben ik zowel bouwer als doener. Mijn ontwerpaanpak omvat experimenteren en het verkennen van diverse materialen en vormen. Mijn creatieve proces omvat tekenen, bouwen, evalueren, herzien, beslissingen nemen, en herhaaldelijk bouwen en evalueren. Dit continue proces leidt tot mooie eindresultaten.

Van Muziek tot Grafisch Ontwerp

En tijd geleden was ik met plezier gitarist in BUSTED, een gewaardeerde live band uit Oost-Gelderland. Hoewel mijn muzikale carrière een andere wending nam, kijk ik met warmte terug op deze tijd. Tegenwoordig werk ik deels bij Kleventa, waar ik logo’s, folders en andere grafische elementen heb ontworpen, maar waar ik nu vooral in de werkplaats en het magazijn te vinden ben. Deze combinatie van deels voor een bedrijf en deels voor mijzelf te werken biedt mij de vrijheid om mijn creativiteit beter te uiten.

Een Inspirerende Toekomst

Mijn reis als ontwerper gaat door. Met een sterke focus op duurzaamheid, circulariteit, functionaliteit en esthetiek blijf ik nieuwe horizonten verkennen. Of het nu gaat om meubel architectuur, grafisch ontwerp, muziek, of de volgende verrassende uitdaging, ik blijf mijn passie volgen en mijn creatieve visie uitdragen.

Over mij

Benieuwd naar Rolf Wolters?

Lees meer

Werk

Nieuwsgierig naar mijn werk?

Bekijk mijn werk

Contact

Een vraag over mijn werk?

Stel je vraag