Fit to serve dienblad en borrelplank

Ik heb meegedaan aan een ontwerpwedstrijd in maart 2021 dat werd georganiseerd door Stichting social art + design. Hiervoor had ik een drie tal producten ontworpen waar van ik er 2 heb uitgevoerd en laten maken op een sociale werkplaats de Timmerij in Arnhem.

Van resthout naar borrelplank

Meubelmakers en interieurbouwbedrijven uit de Achterhoek maken prachtige dingen. Maar ze hebben ook veel restafval. Daar kun je nog zoveel moois van maken, dacht ontwerper Rolf Wolters, een van de deelnemers van onze Social Art + Design wedstrijd. Hij haalde het resthout op bij verschillende houthandels, meubel- en interieurbedrijven uit de omgeving waar hij woont en maakte een ontwerp voor een borrelplank die de naam Fit to serve meekreeg.

Het ruwe massieve hout wordt rechtstreeks van de Achterhoekse bedrijven naar de Timmerij van Elver in Arnhem gebracht. Na de uitleg van Rolf zaagt de maker er stroken hout van. Vervolgens schuurt de maker het hout en lijmt het in een bepaalde vorm aan elkaar. Dan komt er nog een speciale werkbladolie over heen die uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten bestaat. Daarmee wordt het hout voedselveilig en is het dus geen probleem als de borrelplank in aanraking komt met voedsel. Bovendien krijgt het hout door de olie een mooie warme diepe kleur. Tenslotte wordt aan de onderkant van ieder exemplaar ons logo erin gelaserd.

De toepassing van resthout maakt elk dienblad en elke borrelplank uniek door de diversiteit aan combinaties van soorten hout die de maker zorgvuldig en met aandacht uitkiest. De borrelplank heeft een afmeting van 45 x 25 x 3,5 centimeter. Zo krijgt resthout een mooie nieuwe bestemming en kun je je gasten voorzien van lekkere borrelhapjes: Fit to serve.

Van resthout naar dienblad

Meubelmakers en interieurbouwbedrijven uit de Achterhoek maken prachtige dingen. Maar ze hebben ook veel restafval. Daar kun je nog zoveel moois van maken, dacht ontwerper Rolf Wolters, een van de deelnemers van onze Social Art + Design wedstrijd. Hij haalde het resthout op bij verschillende houthandels, meubel- en interieurbedrijven uit de omgeving waar hij woont en maakte een ontwerp voor een borrelplank die de naam Fit to serve meekreeg.

Het ruwe massieve hout wordt rechtstreeks van de Achterhoekse bedrijven naar de Timmerij van Elver in Arnhem gebracht. Na de uitleg van Rolf zaagt de maker er stroken hout van. Vervolgens schuurt de maker het hout en lijmt het in een bepaalde vorm aan elkaar. Dan komt er nog een speciale werkbladolie over heen die uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten bestaat. Daarmee wordt het hout voedselveilig en is het dus geen probleem als het dienblad in aanraking komt met voedsel. Bovendien krijgt het hout door de olie een mooie warme diepe kleur. Tenslotte wordt aan de onderkant van ieder exemplaar ons logo erin gelaserd.

De toepassing van resthout maakt elk dienblad uniek door de diversiteit aan combinaties van soorten hout die de maker zorgvuldig en met aandacht uitkiest. Het dienblad is vierkant; 36 x 36 x 4,5 centimeter. Zo krijgt resthout een mooie nieuwe bestemming en kun je je gasten voorzien van een heerlijk kopje koffie of wijntje en lekkere borrelhapjes: Fit to serve.

 

Over mij

Benieuwd naar Rolf Wolters?

Lees meer

Werk

Nieuwsgierig naar mijn werk?

Bekijk mijn werk

Contact

Een vraag over mijn werk?

Stel je vraag