Social Design krukjes

In een pilotproject in navolging van de oprichting van stiching social art+Design mocht ik in samenwerking van Galerie Kunst of Art uit Laag-Keppel/ Zutphen producten ontwerpen die opgebouwd zijn uit reststroom materialen en gemaakt moesten worden in een sociale werkplaats. Hier heb ik destijds vier ontwerpen voor gemaakt waarna we met de krukjes verder zijn gegaan en deze in een kleine oplage te produceren in een sociale werkplaats Elver in Doetinchem. De krukjes worden verkocht via www.aroundthecorner.nu

Van resthout naar krukje

Meubelarchitect Rolf Wolters uit Doetinchem maakt de mooiste objecten. Daarbij gebruikt hij vaak hout als basis. Hout is zo veelzijdig; zonde om dat niet optimaal te gebruiken, is zijn gedachte. En dus bedacht hij voor resthout uit zijn eigen werkplaats en van pallets van Elver een nieuwe bestemming: design krukjes.

Het ruwe massieve hout is naar de houtafdeling van Elver in Doetinchem gebracht. Daar is al het hout op maat gezaagd en geschuurd. Vervolgens heeft Rolf een mal gemaakt van zijn ontwerp. Een maker in een rolstoel die met één hand kan werken, heeft daarna de stroken in de mal aan elkaar gelijmd. Toen was Rolf weer aan zet. Hij heeft het hout verder bewerkt en de verschillende onderdelen aan elkaar geschroefd.

De design krukjes zijn 45 centimeter hoog, 40 centimeter breed en 30 centimeter diep. Met twee stevige poten zijn de krukjes met diverse stroken hout een tijdloze en fraaie aanwinst voor ieder interieur. We hebben 3 krukjes op voorraad dus wees er snel bij voor zo’n uniek exemplaar!

 

Over mij

Benieuwd naar Rolf Wolters?

Lees meer

Werk

Nieuwsgierig naar mijn werk?

Bekijk mijn werk

Contact

Een vraag over mijn werk?

Stel je vraag